Navigatie overslaan
Kleuren op maat
Kleuren op maat

ColorExpress – Kleur beleven

Kleurtechnologie

ColorExpress is de merknaam van de kleurentechnologie van Caparol. De bijna 100 ColorExpress-machines op meer dan 60 locaties in Nederland beschikken over een zeer uitgebreide database met kleurrecepten van vrijwel alle gangbare kleuren. 

Wanneer ondanks het ruime aanbod toch een kleurrecept ontbreekt, zijn onze kleurenspecialisten in staat om á-la minute het gewenste recept te ontwikkelen. Met behulp de modernste meetapparatuur behoort ook het ontwikkelen van zogenaamde kleuren volgens monster tot de mogelijkheden. 

ColorExpress voldoet aan strenge kleurstabiliteiteisen

Afhankelijk van het type product, bindmiddel en toepassing worden alle recepten berekend volgens de meest ideale pigmentcombinatie. Een combinatie van kleurechte, anorganische pigmenten. 

Om deze reden wordt begin 2011 het ColorExpress-systeem uitgebreid met drie briljante anorganische pigmenten: oxydorange, turkoiseblauw en kobaltblauw. Bij toepassing van het juist product in één van de vele duizenden mogelijke kleuren voldoen we aan de hoogste eisen die er gesteld kunnen worden aan kleurstabiliteit. 

Voor iedere toepassing een oplossing op maat

Wist u trouwens dat behalve lakverven en muurverven ook kwartsverven, sierpleisters, voorstrijkmiddelen, transparante beitsen, 1- en 2K-vloerverven en diverse decoratieve afwerkingen waaronder metallics met het ColorExpress-systeem op kleur gemaakt kunnen worden? Kortom, voor ieder toepassingsgebied heeft Caparol een op maat gesneden oplossing in kleur.

 

Dankzij ons ColorExpress-systeem is het omvangrijkste productenprogramma in de branche snel en in aantrekkelijke kleuren verkrijgbaar.