Navigatie overslaan

Caparol Colorworld

Trendcollectie 2022

Roze-mauve Flamenco 110 is de trendkleur van 2022: vrolijk en onbezonnen! Vooral deze mauve tint houdt het midden tussen rood en violet en heeft warme en koele nuancen waardoor er tal van mogelijkheden zijn. Naargelang de manier waarop u de tint combineert, bereikt u verschillende effecten – van gevoelig tot uitgelaten, zonder dat deze kleur ooit iets van haar elegantie verliest.  

De kraanvogel is het symbool van het jaar. In de lucht ziet hij er elegant en vrij uit – een vlucht kraanvogels in formatie is schitterend om te zien. De lieflijke vogel staat symbool voor geluk en gezondheid. We zien een opmerkelijk evenwicht dat ook terugkomt in de trendkleuren: Opvallend, maar niet opdringerig. Sterk en tegelijk zacht. Onafhankelijk en toch verzoenend.
De kraanvogel was in de jaren vijftig en zestig bij ons al in de mode. Nu is hij terug!

Kleur bij Caparol

Inspireren met kleur

Het kiezen van de juiste kleur is een proces met verschillende fasen. Het begint vaak met zoeken naar inspiratie, naar nieuwe ideeën. Daarna inventariseer je de mogelijkheden en effecten die met behulp van kleuren en kleurharmonieën mogelijk zijn. Caparol deelt daarom graag zijn kennis van kleur met zijn partners. Dat doen we met Caparol Colorworld onder meer in de vorm van diverse kleurencollecties en kleurconcepten.

Kleur visualiseren

Nadat je je hebt laten inspireren en informeren, heb je nog behoefte aan een laatste stap voordat je de definitieve kleurkeuze maakt. Een betrouwbare, levensechte visualisatie biedt zowel de opdrachtgever als de architect als de schilder extra houvast. Zie het voor je.