Navigatie overslaan
Natuurlijke en tijdloze kleuren voor lakverven
Natuurlijke en tijdloze kleuren voor lakverven

LackChamp

Natuurlijke en tijdloze kleuren voor lakverven

Deze kleurenwaaier van Caparol is samengesteld uit zowel veelgebruikte, traditionele, als actuele kleuren. Deze kleurenselectie is het resultaat van de uitgebreide ervaring van Caparol en een recent kleuronderzoek in België en Nederland. Aan de hand van dit kleuronderzoek werden in het hele land kleuren opgenomen die in de traditionele en temporaire architectuur worden toegepast.

Op basis van dit kleurenpalet werd voor deze waaier een praktische selectie van 101 kleuren gemaakt, waarbij rekening is gehouden met regelmatig toegepaste kleuren en actuele trends in de moderne architectuur.

De Lackchamp bevat deels kleuren die uit het Caparol kleursysteem 3D System Plus afkomstig zijn en deels zijn nieuwe kleuren ontwikkeld, die ook volgens het LCH-systeem gecodeerd zijn.

Vergrijsde, gedempte kleuren staan voorin de waaier, beginnend met de hele lichte, zachte kleurtinten. Deze worden vergrijsd van koele naar warme nuances. Dan volgen zeer donkere zwartachtige tinten, de typische lakkleuren. Tot slot volgen verzadigde rood-, oranje-, groen- en blauwnuances. In de laatste sectie zijn alle RAL-kleuren te vinden.

Deze waaier vervangt dan ook het vroegere RAL-waaiertje.